Ajvarpasta med chorizo och persilja
4 portioner
Ingredienser:
Ajvarsås
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 rödlök
- 1 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk flytande honung
- 1 dl ajvar relish (gärna stark)
- 1 dl vatten
- salt
Korv
- 2 förp chorizo (gärna iberico, à 80 g)
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa sockerärterna och koka dem med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
- Hacka persiljan och skär salladen i bitar.
- Ajvarsås: Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och skär löken i ringar.
- Fräs paprikan och löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och honung och fräs under omrörning. Blanda ner ajvar och vatten och låt det bli varmt. Smaka av med salt.
- Blanda pastan och sockerärterna med ajvarsåsen och strö över persiljan.
- Servera med salladen och chorizon.
Smaklig måltid
/Carina