Carinas recept

Ajvarpasta med chorizo och persilja

Av Carina Andersson - 2017-06-05 20:53

  

Ajvarpasta med chorizo och persilja


4 portioner


Ingredienser:


  • 4port pasta (gärna gemelli)
  • 150 g sockerärter
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 romansallad

Ajvarsås

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl ajvar relish (gärna stark)
  • 1 dl vatten
  • salt

Korv

  • 2 förp chorizo (gärna iberico, à 80 g)

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa sockerärterna och koka dem med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  • Hacka persiljan och skär salladen i bitar.
  • Ajvarsås: Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och skär löken i ringar.  
  • Fräs paprikan och löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och honung och fräs under omrörning. Blanda ner ajvar och vatten och låt det bli varmt. Smaka av med salt.
  • Blanda pastan och sockerärterna med ajvarsåsen och strö över persiljan. 
  • Servera med salladen och chorizon.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards