Carinas recept
Fiskgryta med blåmusslor
4 portioner
Ingredienser:
900g fast potatis
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk timjan
- 1 lagerblad
- 3 morötter
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1 burk majskorn (ā150 g)
- 250 g körsbärstomater
- 1 kruka dill
- ca 400 g torskfilé
- 450 g blåmusslor (med skal)
- salt och peppar
Gör så här:
- Tina musslorna om frysta används.
- Skala och koka potatisen.
- Skala och hacka vitlöken, fräs den i smöret i en gryta på svag värme tills det blir mjukt. Tillsätt cayennepeppar, timjan och lagerblad och fräs ytterligare någon minut.
- Skala och tärna under tiden morötterna i ca 1 cm stora tärningar. Tillsätt dem i grytan och häll på grädde och buljong. Låt koka ihop tills morötterna är mjuka, det tar ca 15 minuter.
- Låt majsen rinna av. Dela tomaterna. Hacka dillen grovt.
- Skär torsken i bitar och lägg den och majsen i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter.
- Tillsätt musslorna med spadet i grytan tillsammans med tomater och dill. Låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med potatisen.
Smaklig måltid
/Carina