Kycklingpasta med vitvinssås och haricots verts
2 portioner
Ingredienser:
1rödlök
- 300 g strimlad kyckling
- 1 tsk olja
- salt och peppar
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 ask färsk persilja (ā 20 g)
- 150 g haricots verts
- 2 port färsk pasta (gärna tagliolini)
Gör så här:
- Sätt på en kastrull med vatten till bönorna och pastan.
- Skala och skiva löken. Fräs lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Sänk värmen och tillsätt vin och grädde, sjud ca 5 minuter.
- Hacka persiljan och rör i.
- Ansa och koka haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter. Koka pastan i samma vatten enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera kycklingsåsen med pastan och haricots verts.
Smaklig måltid
/Carina