Carinas recept

Kikärtsplättar med fetaostkräm

Av Carina Andersson - 2016-10-02 18:03

  

Kikärtsplättar med fetaostkräm


4 portioner


Ingredienser:

Plättar

  • 1 förp kokta kikärta (ā 380 g)
  • 300 g majskorn
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 msk olja

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • peppar

Sallad

  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 hjärtsallad

Gör så här:

  • Plättar:Låt kikärterna och majsen rinna av var för sig.
  • Blanda oregano, mjölk, mjöl, salt och ägg till en jämn smet. Blanda ner kikärterna i äggsmeten och mixa med stavmixer. Vänd sedan ner majsen.
  • Fetaostkräm: Smula fetaosten och blanda med yoghurt. Smaka av med peppar.
  • Plättar: Stek plättar av smeten i oljan i en stekpanna. Lägg dem på en plåt och håll dem varma i ugnen.
  • Sallad: Skala löken, skiva den och tomaterna. Ansa och skär salladen i bitar och blanda med löken och tomaterna.
  • Servera plättarna med fetaostkräm och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards