Kikärtsplättar med fetaostkräm
4 portioner
Ingredienser:
Plättar
- 1 förp kokta kikärta (ā 380 g)
- 300 g majskorn
- 1 tsk oregano
- 2 dl mjölk
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 1 msk olja
Fetaostkräm
- 150 g fetaost
- 2 dl matyoghurt
- peppar
Sallad
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 2 hjärtsallad
Gör så här:
- Plättar:Låt kikärterna och majsen rinna av var för sig.
- Blanda oregano, mjölk, mjöl, salt och ägg till en jämn smet. Blanda ner kikärterna i äggsmeten och mixa med stavmixer. Vänd sedan ner majsen.
- Fetaostkräm: Smula fetaosten och blanda med yoghurt. Smaka av med peppar.
- Plättar: Stek plättar av smeten i oljan i en stekpanna. Lägg dem på en plåt och håll dem varma i ugnen.
- Sallad: Skala löken, skiva den och tomaterna. Ansa och skär salladen i bitar och blanda med löken och tomaterna.
- Servera plättarna med fetaostkräm och sallad.
Smaklig måltid
/Carina