Carinas recept

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Av Carina Andersson - 2016-09-25 19:24

  

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära



Ingredienser:

  • 1 kg syrliga äpplen
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 4 dl äppelcidervinäger
  • 5 dl rårörsocker

Gör så här:

  • Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  • Blanda äppelbitar, lök, vitlök, chili, kanelstänger, ingefära och vinäger i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  • Rör ner sockret. Fortsätt sjuda ca 40 minuter utan lock. Rör då och då.
  • Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Låt svalna. Förvara i kylskåp.
  • Chutneyn är som godast efter ca 1 månad.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards