Äppelchutney med chili, kanel och ingefära
Ingredienser:
1 kg syrliga äpplen
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
- 2 kanelstänger
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 4 dl äppelcidervinäger
- 5 dl rårörsocker
Gör så här:
- Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Blanda äppelbitar, lök, vitlök, chili, kanelstänger, ingefära och vinäger i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
- Rör ner sockret. Fortsätt sjuda ca 40 minuter utan lock. Rör då och då.
- Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Låt svalna. Förvara i kylskåp.
- Chutneyn är som godast efter ca 1 månad.
Lycka till
/Carina