Kyckling med rostad pumpa och hasselnötter
4 portioner
Ingredienser:
Pumpa
- 1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 4 kycklingfiléer
Sås
- 1/2 kruka timjan
- 1/2 apelsin
- 2 dl crème fraiche
Grönsaker
- 2 morötter
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 1 påse babyspenat (à 65 g)
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 msk olivolja
Till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Pumpa: Dela pumpan och skrapa bort kärnorna med en sked. Skär den i ca 3 cm tunna klyftor och lägg på en plåt. Blanda pumpan med pressad vitlök, hälften av olivoljan, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Bryn kycklingfiléerna i resten av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg dem på plåten och låt steka med pumpan när det återstår ca 10 minuter av pumpans tid eller tills filéernas innertemperatur är 70˚C.
- Sås: Repa av timjanbladen. Riv det yttersta skalet av apelsinen. Blanda apelsinskal och timjan med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem tunt till långa remsor med mandolin eller osthyvel. Ansa och skiva salladslökarna tunt.
- Blanda morötter, salladslök och spenat med apelsinsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Till servering: Servera kycklingen med pumpa,grönsaker, sås och hasselnötter.
Smaklig måltid
/Carina