Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad
4 portioner
Ingredienser:
Tomatsallad
- 1 msk dillfrö
- 1/2 dl tomatketchup
- 2 tsk socker
- 2 msk ättika (12 %)
- 1/2 dl olivolja
- salt och peppar
- 400 g tomater (gärna romanticatomater)
- 1 silverlök
- 1 kruka dill
Fisk
- ca 500 g rimmad torskfilé
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Koka potatisen.
- Tomatsallad: Mortla dillfröna. Blanda dem med ketchup, socker, ättika och olivolja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
- Dela tomaterna. Skala och skiva löken och blanda med tomaterna. Vänd ner dressingen. Plocka dillen och blanda i salladen.
- Fisk: Krydda fisken med peppar och lägg den i en ugnssäker form. Stek fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Servera torsken med tomatsallad och potatis och garnera med dill.
Smaklig måltid
/Carina