Paprikalasagne med bönsallad
4 portioner
Ingredienser:
Lasagne
- 1 förp grillad paprika (à 500 g)
- 1 rödlök
- 1 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk rosmarin
- 2 krm cayennepeppar
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 200 g spenat
- 2 förp finkrossade tomater (à 400 g)
- 250 g ricottaost
- salt och peppar
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
Bönsallad
- 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
- 1 silverlök
- 1 gurka
- 1 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- spenat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Lasagne: Låt paprikorna rinna av och skär dem i mindre bitar.
- Skala och skiva löken. Fräs den i oljan i en stor kastrull och tillsätt pressad vitlök, rosmarin, cayennepeppar, smulad buljongtärning och nästan all spenat (spara två nävar till bönsalladen).
- Fräs mjukt och tillsätt tomatkrosset och koka upp. Rör i hälften av ricottan. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
- Lägg lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med paprikan och såsen i formen. Tryck ner de översta plattorna. Klicka på resten av ricottan.
- Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills plattorna är mjuka.
- Bönsallad: Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skala och skiva löken tunt. Skala och dela gurkan, gröp ur kärnhuset och skär den i halvmånar. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och smaka av med salt och peppar.
- Servera lasagnen med bönsalladen.
Smaklig måltid
/Carina