Carinas recept

Paprikalasagne med bönsallad

Av Carina Andersson - 2016-08-23 20:51

  

Paprikalasagne med bönsallad


4 portioner


Ingredienser:

Lasagne

  • 1 förp grillad paprika (à 500 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g spenat
  • 2 förp finkrossade tomater (à 400 g)
  • 250 g ricottaost
  • salt och peppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 förp färska lasagneplattor (à 200 g)

Bönsallad

  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 silverlök
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • spenat

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lasagne: Låt paprikorna rinna av och skär dem i mindre bitar.
  • Skala och skiva löken. Fräs den i oljan i en stor kastrull och tillsätt pressad vitlök, rosmarin, cayennepeppar, smulad buljongtärning och nästan all spenat (spara två nävar till bönsalladen).
  • Fräs mjukt och tillsätt tomatkrosset och koka upp. Rör i hälften av ricottan. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  • Lägg lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med paprikan och såsen i formen. Tryck ner de översta plattorna. Klicka på resten av ricottan.
  • Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills plattorna är mjuka.
  • Bönsallad: Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skala och skiva löken tunt. Skala och dela gurkan, gröp ur kärnhuset och skär den i halvmånar. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och smaka av med salt och peppar.
  • Servera lasagnen med bönsalladen.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards