Spaghetti med tomater,oliver och bresaola.
4 portioner
Ingredienser:
4port spaghetti
- 1/2 dl solroskärnor
- salt
- 1 kruka basilika
- 250 g babyplommontomater
- 1 burk svarta oliver (à 235 g)
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk rödvinsvinäger
- peppar
- 65 g ruccola
- 2 förp bresaola (à 70 g)
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Rosta solroskärnorna gyllenbruna i en torr och het stekpanna med lite salt. Grovhacka basilikan. Dela tomaterna. Låt oliverna rinna av.
- Häll olivoljan i stekpannan och pressa i vitlöken. Fräs utan att det tar färg ca 1 minut.
- Tillsätt basilika, tomater, oliver och vinäger. Krydda med peppar.
- Blanda tomatfräset med pastan.
- Servera pastan med rucola och bresaola.
Smaklig måltid
/Carina