Carinas recept

Rökt kyckling

Av Carina Andersson - 2016-07-25 15:30

  

Rökt kyckling



10% saltlake : 
1 liter vatten
1 dl grovt salt utan jod
½ msk strösocker

1 hel kyckling



GÖR SÅHÄR : 
Häll upp vattnet i en ren bunke med lock, keramik, plast, glas men inte metall. Vispa ner salt och socker med vanlig handvisp så det löser sig. Lägg i kött eller kyckling och på med lock. Ställ i kylskåp 2½ dygn.


Tag upp kycklingen och torka av den med papper.Pensla kycklingen med hickory sås och eventuellt någon annan krydda.

Sätt termometer i tjockase delen.Rök kycklingen tills temperaturen visar 85 grader.


Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards