Carinas recept

Torsk med brynt smör och rödbetor

Av Carina Andersson - 2016-07-09 15:30

  

Torsk med brynt smör och rödbetor


4 portioner


Ingredienser:

600 g torskfilé

200 g smör

4 rödbetor.kokta och skalade

100 g bacon


Garnering:

1 knippe sparris

smör

citronsaft

kapris

färsk dill

kokt färskpotatis



Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.Skär fiskfilén i fyra bitar.Salta dem lätt och lägg dem i en smord ugnsform.Det bör vara ganska gott om plats runt fiskbitarna.

Bryn smöret på medelvärme tills det får en nötig doft och gyllene färg.

Skär rödbetorna i klyftor och håll dem varma i kastrull med lock och lite sjudande vatten i botten

Tärna bacon i små bitar och stekdet krispigt på medeltemperatur.Låt det rinna av på en tallrik med hushållspapper.

Ansa sparrisen.Koka upp i lättsaltat vatten,lägg i sparrisen och koka den ett par minuter.Häll av vattnet och skär den sedan i 5 ck långa bitar.

Lägg tillbaka dem i kastrullen med lite smör och citronsaft i botten och håll varmt.

Häll det brynta smöret över fisken och baka den mitt i ugnen 5-10 minuter beroende på fiskens tjocklek.

Använd gärna termometer,när fiskens kärna är 53 grader är fisken klar.Ta ut och låt vila 5 minuter.

Häll bort vattnet från rödbetorna.

Servera fisken med nykokt färskpotatis,rödbetror,sparris,krossad bacon,kapris och färsk dill.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards