
Sojastekt vildsvinskarré med het gurka och ris
4 portioner
Ingredienser:
4port ris
Het gurka
- 1 gurka
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 msk ättika (12%)
- 1/2 tsk salt
- 2 msk strösocker
- 1 tsk sambal oelek
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk sesamfrön
Karré
- 4 skivor vildsvinskarré
- 2 tsk olja
- 4 msk olja
- 4 msk vatten
- 2 msk strösocker
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 hjärtsallad
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Het gurka: Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skala och riv ingefäran. Skiva gurkan så tunt som möjligt och blanda den med ättika, salt, socker, ingefära, sambal oelek och pressad vitlök.
- Rosta sesamfröna gyllenbruna i het stekpanna. Strö dem på gurkan.
- Karré: Bryn köttet i oljan i en stekpanna på båda sidor. Stek några minuter på varje sida. Sänk värmen. Blanda soja, vatten, socker och majsstärkelse och tillsätt i pannan. Låt sjuda någon minut.
- Skär salladen i bitar och servera med karrén, riset och den heta gurkan.
Smaklig måltid
/Carina