Vitlökstekt kyckling med basilikacrème
4 portioner
Ingredienser:
- 900 g förkokt potatis
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 4 kycklingfiléer
- 4 vitlöksklyftor
- 1 dl svarta oliver
- 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
Basilikacrème
- 2 kruka basilika
- 2 dl crème fraiche
- 1 påse mangoldskott (à 65 g)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Blanda potatisen med hälften av olivoljan i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först 10 minuter.
- Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna tillsammans med krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra och lägg kycklingen i potatisformen tillsammans med oliverna och tomaterna. Stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingfiléernas innertemperatur är 70˚C.
- Basilikacrème: Strimla basilikan och blanda med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
- Skiva kycklingen och servera den med de rostade grönsakerna, mangold och basilikacrèmen.
Lycka till
/Carina