Carinas recept

Älgkalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad

Av Carina Andersson - 2015-05-24 19:32

  

Älgkalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad


4 portioner


Ingredienser:

Potatis

  • ca 500 g sötpotatis
  • 600 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 kruka timjan
  • salt och peppar

Kalvfärsbiffar

  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 500 g älgkalvfärs
  • 1/2 msk smör

Citronyoghurt

  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta

Till servering

  • 65 g ruccola


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  • Potatis: Skölj och skär potatisarna i mindre bitar. Blanda dem med olivoljan och timjankvistarna. Krydda med salt och peppar.
  • Häll ut blandningen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Älgkalvfärsbiffar: Blanda ägg, ströbröd och mjölk med senap och kryddor. Låt svälla ca 2 minuter och blanda sedan ner färsen. Forma den till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem i smöret i en stekpanna. Låt biffarna sedan steka med på potatisplåten när det återstår 10 minuter av potatisens tid.
  • Citronyoghurt: Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda yoghurten med citronskalet och pressa i vitlöken. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Till servering: Servera potatisen och biffarna med citronyoghurten och ruccola.

Lycka till

/Carina


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards