Carinas recept

Krispig spenatpaj med räkor

Av Carina Andersson - 2015-05-24 19:30

  

Krispig spenatpaj med räkor


4 portioner


Ingredienser:

Paj

  • 5 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g fetaost
  • 1 citron
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • 270 g filodeg

Räksallad

  • 1 förp räkor i lake (ā 580 g)
  • 150 g sockerärter
  • 125 g rädisor
  • 1 rödlök



Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Paj: Knäck äggen i en skål och vispa i mjölken. Smula i fetaosten. 
  • Skölj citronen och riv skalet fint. Rör ner det och kryddorna. 
  • Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olivoljan i en stekpanna och rör ner först hälften av spenaten. När spenaten har sjunkit rör ner resten av den. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg filodegsarken lite omlott i en pajform och lägg i spenatfräset. Häll över äggstanningen och vik över kanterna av filodegen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Räksallad: Låt räkorna rinna av. Ansa grönsakerna och skala löken. Strimla sockerärterna, skiva rädisorna och löken tunt. Blanda grönsakerna och löken med räkorna. Pressa över lite citronsaft.
  • Servera pajen med räksalladen.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards