Hoisinkyckling med het gurka
4 portioner
Ingredienser:
Het gurka
- 1 gurka
- 2 morötter
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 msk ättika (12%)
- 1/2 tsk salt
- 2 msk strösocker
- 1 tsk sambal oelek
- 1 vitlöksklyfta
- 3 salladslökar
- 2 msk sesamfrön
Kyckling
- 4 minut kycklingfiléer
- 2 tsk olja
- peppar
- 2 msk vatten
- 2 dl hoisinsås
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Het gurka: Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skala morötterna. Skala och riv ingefäran.
- Skiva gurkan och morötterna så tunt som möjligt och blanda dem med ättika, salt, socker, ingefära, sambal oelek och pressad vitlök.
- Ansa och skiva salladslöken tunt och blanda ner i gurkan.
- Rosta sesamfröna gyllenbruna i het stekpanna. Strö dem på gurkan.
- Kyckling: Bryn filéerna i oljan i en stekpanna på båda sidor. Sänk värmen och tillsätt peppar, vatten och hoisinsåsen. Låt små puttra ca 3 minuter.
- Servera kycklingen med riset och den heta gurkan.
Lycka till
/Carina