Carinas recept

Hoisinkyckling med het gurka

Av Carina Andersson - 2015-05-24 19:25

  

Hoisinkyckling med het gurka


4 portioner


Ingredienser:


  • 4port ris

Het gurka

  • 1 gurka
  • 2 morötter
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 salladslökar
  • 2 msk sesamfrön

Kyckling

  • 4 minut kycklingfiléer
  • 2 tsk olja
  • peppar
  • 2 msk vatten
  • 2 dl hoisinsås

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Het gurka: Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skala morötterna. Skala och riv ingefäran.
  • Skiva gurkan och morötterna så tunt som möjligt och blanda dem med ättika, salt, socker, ingefära, sambal oelek och pressad vitlök.
  • Ansa och skiva salladslöken tunt och blanda ner i gurkan.
  • Rosta sesamfröna gyllenbruna i het stekpanna. Strö dem på gurkan.
  • Kyckling: Bryn filéerna i oljan i en stekpanna på båda sidor. Sänk värmen och tillsätt peppar, vatten och hoisinsåsen. Låt små puttra ca 3 minuter.
  • Servera kycklingen med riset och den heta gurkan.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards