Majspannkakor med tomatsallad
4 portioner
Ingredienser:
Pannkakor
- 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk spiskummin
- 3 ägg
- 1 förp majskorn (à 340 g)
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk smör
Tomatsallad
- 250 g frysta skalade sojabönor
- 3 tomater
- 1 rödlök
- 1/2 kruka persilja
Gör så här:
- Pannkakor: Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa dem med kokosmjölken.
- Blanda mjöl, salt och spiskummin i en bunke. Vispa ner kokosmjölken, knäck i äggen och vispa till en jämn smet.
- Låt majsen rinna av och blanda ner den och sambal oelek i smeten.
- Tomatsallad: Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i tunna skivor. Hacka persiljan.
- Blanda tomaterna, löken och sojabönorna och strö över persiljan.
- Pannkakor: Stek pannkakor i smöret i en stekpanna.
- Servera pannkakorna med tomatsalladen.
Lycka till
/Carina