Carinas recept

Räksallad med ägg och pepparrot

Av Carina Andersson - 2015-05-12 20:37

  

Räksallad med ägg och pepparrot


4 portioner


Ingredienser:

  • 800g fast potatis
  • 4 ägg
  • 900 g räkor i lake
  • 2 avokado
  • 1 ask sockerärter (ā 150 g)
  • 2 tomat
  • 40 g dill
  • 1 silverlök
  • 1 romansallad

Pepparrotskräm

  • 1 1/2 dl färskost med pepparrot
  • 2 msk mjölk
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Räksallad:Skala, dela och koka potatisen.
  • Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem sedan kalla. Skala och skär äggen i halvor.
  • Häll av räkorna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
  • Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur och skiva avokadoköttet. Strimla sockerärterna fint.
  • Skär tomaten i tunna klyftor. Hacka dillen. Skala och skiva löken. Skär salladen i bitar. Blanda allt till en sallad.
  • Pepparrotskräm: Blanda färskosten med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera salladen med pepparrotskrämen.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards