Carinas recept

Halstrad fjällröding med ärtpesto

Av Carina Andersson - 2015-05-09 19:15

  

Halstrad fjällröding med ärtpesto


4 portioner


Ingredienser:

  • 600 g fjällröding
  • 800 g potatis

Ärtpesto

  • 2 vitlöksklyfta
  • 4 dl gröna ärter
  • 1 dl solroskärnor (saltade och rostade)
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vatten
  • salt och peppar

Till servering

  • 2 hjärtsallad
  • 2 tomater

Gör så här:

  • Koka potatisen mjuk.
  • Ärtpesto: Skala vitlöken och mixa alla ingredienser till peston. Späd ytterligare med vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  • Strö lite salt i en stekpanna och halstra rödingen ca 1 minut på varje sida.
  • Till servering: Skär bort roten från salladen och plocka bladen. Servera rödingen med potatisen, tomater, salladen och ärtpeston.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards