Kyckling med gurk- och avokadosallad
4 portioner
Ingredienser:
- 4 port ris
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 300 g sojasås (med vitlök och chili)
Avokadosallad
- 2 avokado
- 1 gurka
- 2 rödlök
- 2 lime
- 2 tsk honung
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Till servering
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Dela kycklingfiléerna i tre bitar och bryn dem i olivoljan i en stekpanna.
- Sänk värmen och häll i sojasåsen. Låt sjuda ca 5 minuter.
- Avokadosallad: Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet. Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skär gurkan och avokadon i tärningar. Skala och hacka löken. Skölj limen och riv skalet fint.
- Blanda grönsakerna med limeskal, honung och olivolja. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
- Till servering: Servera kycklingen med ris, gurk- och avokadosallad. Strö över sesamfröna.
Lycka till
/Carina