Carinas recept

Grillad vildsvin med lingon- och blåbärs glaze

Av Carina Andersson - 2015-05-01 13:15

  

Grillad vildsvin med lingon- och blåbärs glaze


4 personer


Ingredienser:

1 kg vildsvinsstek


Glaze:

2 dl blåbär

2 dl lingon

1 gul lök,skuren i klyftor

4 lagerblad

5 dl vatten

1 msk salt

2 krm svartpeppar

2 msk mald ingefära

3 dl råsocker


Tillbehör:

1 speskål

1 gul lök,hackad

4 dl mjölk

1 dl vispgrädde

salt

peppar

majsena redning

2 äpplen, skuren i halvor


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till glaze i en kastrull.Koka upp under omrörning och låt sedan koka 10 minuter.

Ställ kastrullen åt sidan och låt glazen svalna.

Puttsa steken.Lägg den sedan i glazen då det svalnat.Låt ligga ca 30 minuter innan grillningen.

Använd en kött termometer vid grillningen.

Vänd steken regelbundet och pensla med glaze så fort du vänt steken.

Innetemperaturen på köttet är 58 -rosa, 65 - medium, 70 - välstekt.

Låt köttet vila 15 minuter i folie innan du skär upp det.

  



Skär spetskålen i mindre bitar.Svetta lök och spetskål i en kastrull och slå över mjölk,grädde,salt och peppar.

Koka i hop och red med majsena.


Servera med grillade äpplen och blåbär.



Lycka till

/Carina




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards