Carinas recept

Korv och rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm

Av Carina Andersson - 2015-04-09 07:51

  

Korv och rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm


4 portioner


Ingredienser:

 
  • 4 morötter
  • 300 g majrovor
  • 450 g potatis (gärna Amandine)
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 40 g ölkorv kabanoss
  • 240 g minichorizo
  • 240 g ostwurst eller salsiccia
  • 1/2 kruka mejram

Kräm

  • 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 250 g kvarg 0,1 %

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Tvätta morötter och majrovor. Skiva rotfrukterna och potatisen med skalet.
  • Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Skala löken, skiva den och korvarna. Blanda det med rotsakerna på plåten när det återstår ca 10 minuter av tillagningstiden.
  • Hacka mejram grovt och blanda med rotfrukterna precis före servering.
  • Kräm: Skala och riv pepparroten. Rör ner den i kvargen. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera rotfrukterna och korven med pepparrotskrämen.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards