Carinas recept

Inkokt lax med dill- och caviarkräm

Av Carina Andersson - 2015-04-09 07:45

  

Inkokt lax med dill- och caviarkräm


4 portioner


Ingredienser:

  • 900g fast potatis

Lax

  • 4 frysta, tinade portionsbitar regnbågslax (à 125 g)
  • 1 morot
  • 1/2 rödlök
  • 6 dl vatten
  • 1/2 citron
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk salt

Caviarkräm

  • 1/2 kruka dill
  • 75 g caviarmix
  • 2 dl crème fraiche
  • peppar

Sallad

  • 150 g salladsärter
  • 1 hjärtsallad

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen.
  • Lax: Skala och skär morot och lök i skivor. Lägg dem i en stor kastrull. Tillsätt vatten, citronsaft och kryddor. Låt lagen koka upp.
  • Lägg sedan i laxen i den kokande lagen. Ta kastrullen från värmen och låt ligga 8-10 minuter under lock tills den är klar. 
  • Kräm: Hacka dill och blanda med caviar och crème fraiche. Smaka av med peppar. 
  • Sallad: Koka salladsärterna mjuka i saltat vatten. Skär salladen i bitar.
  • Servera fisken med caviarkräm, salladsärter, sallad och potatis.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards