Inkokt lax med dill- och caviarkräm
4 portioner
Ingredienser:
Lax
- 4 frysta, tinade portionsbitar regnbågslax (à 125 g)
- 1 morot
- 1/2 rödlök
- 6 dl vatten
- 1/2 citron
- 5 vitpepparkorn
- 1 lagerblad
- 2 tsk salt
Caviarkräm
- 1/2 kruka dill
- 75 g caviarmix
- 2 dl crème fraiche
- peppar
Sallad
- 150 g salladsärter
- 1 hjärtsallad
Gör så här:
- Skala och koka potatisen.
- Lax: Skala och skär morot och lök i skivor. Lägg dem i en stor kastrull. Tillsätt vatten, citronsaft och kryddor. Låt lagen koka upp.
- Lägg sedan i laxen i den kokande lagen. Ta kastrullen från värmen och låt ligga 8-10 minuter under lock tills den är klar.
- Kräm: Hacka dill och blanda med caviar och crème fraiche. Smaka av med peppar.
- Sallad: Koka salladsärterna mjuka i saltat vatten. Skär salladen i bitar.
- Servera fisken med caviarkräm, salladsärter, sallad och potatis.
Lycka till
/Carina