Citronstekt kyckling med äppel- och dillsås
4 portioner
Ingredienser:
4kycklingfiléer
- 1 msk smör
- salt och peppar
- 1/2 citron
- 4 port ris
Sås
- 1 rödlök
- 1 tsk olja
- 2 dl äppeldryck (ciderkaraktär)
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 kruka dill
Morötter
- 4 morötter
- 1 msk smör
- 1 tsk strösocker
- 1/2 tsk stött kummin
Till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem i en ugnssäker form. Skölj och skiva citronen och lägg på filéerna. Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Sås: Skala och hacka lök. Fräs den mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt äppeldryck och låt koka tills hälften återstår. Blanda grädde och majsstärkelse och rör ner. Koka ytterligare ca 2 minuter under omrörning. Smaka av med senap, salt och peppar.
- Hacka dillen.
- Morötter: Skala och skär morötter i stavar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de börjar mjukna. Strö över socker och kummin och stek tills sockret har smält.
- Till servering: Rör ner dillen i såsen och servera med kyckling, ris, morötter och spenat.
Lycka till
/Carina