Kycklingbiffar med citronkräm
4 portioner
Ingredienser:
Biffar
- 500 g kycklingfärs
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk salt
- 1 krm cayennepeppar
- 1 msk olivolja
Citronkräm
- 1 citron
- 2 dl matyoghurt
- 1 tsk honung
- salt och peppar
Bulgursallad
- 3 dl bulgur eller annat gryn
- 1 tärning kycklingbuljong
- 1 zucchini
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 2 msk pressad citron
- 1 äpple
- 65 g babyspenat
- 1 msk hackad persilja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100°C.
- Biffar: Blanda färsen med spiskummin, salt och cayennepeppar. Forma den till 8 biffar (för 4 port).
- Bryn dem i olivoljan i en stekpanna och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Citronkräm: Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda det med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Bulgursallad: Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärningen.
- Dela zucchinin på längden och skär bort kärnhuset. Skär den sedan i tärningar. Skala och skiva löken.
- Stek zucchini och lök mjuk i olivoljan i en stekpanna. Blanda grönsaksfräset med bulgurn och citronsaften.
- Dela äpplet i 4 klyftor och skär bort kärnhuset. Skär sedan äpplet i tärningar. Blanda äpple, spenat och persilja med bulgurn.
- Servera biffarna med bulgursallad och citronkräm.
Lycka till
/Carina