Älgbiffcurry med lime och cashewnötter
4 portioner
Ingredienser:
4port ris
- 150 g sockerärter
- 3 salladslökar
- 1 msk ingefära
- 1 tsk olja
- ca 500 g strimlad älgryggbiff
- 1 msk röd currypasta
- 400 ml kokosmjölk
- salt och peppar
- 1 lime
- 60 g cashewnötter
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Strimla sockerärterna och salladslöken. Skala och riv ingefäran.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet.
- Tillsätt ingefära och currypasta och fräs någon minut. Häll på kokosmjölken och låt sjuda någon minut.
- Tillsätt ärter och salladslök i pannan. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft.
- Strö över nötterna och servera med riset.
Lycka till
/Carina