Carinas recept

Vitlöksstekta kycklingfilé med ärt- och basilikakräm

Av Carina Andersson - 2015-03-15 21:36

  

Vitlöksstekta kycklingfilé med ärt- och basilikakräm


4 portioner


Ingredienser:

Kyckling

  • 900 g fast potatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor

Syrad lök

  • 1 gul lök
  • 1/2 citron

Ärt- och basilikakräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 kruka basilika

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  • Kyckling: Skiva potatisen. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skär tomaterna i halvor och blanda grönsakerna med hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar och häll ut dem på den förvärmda plåten. 
  • Bryn kycklingfiléerna i resten av olivoljan i en stekpanna med krossad vitlök, krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna på potatisen och rosta ca 20 minuter.
  • Syrad lök: Skala och skiva löken. Blanda den med pressad citronsaft och salt.
  • Ärt- och basilikakräm: Kokaupp grädden med ärterna och mixa dem släta tillsammans med basilikan. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera de rostade grönsakerna med kyckling, syrad lök och ärt- och basilikakräm.

Lycka till

/Carina



 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards