Vitlöksstekta kycklingfilé med ärt- och basilikakräm
4 portioner
Ingredienser:
Kyckling
- 900 g fast potatis
- 2 röda paprikor
- 2 tomater
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 kg kycklingfiléer
- 3 vitlöksklyftor
Syrad lök
Ärt- och basilikakräm
- 1 dl vispgrädde
- 250 g gröna ärter
- 1/2 kruka basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
- Kyckling: Skiva potatisen. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skär tomaterna i halvor och blanda grönsakerna med hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar och häll ut dem på den förvärmda plåten.
- Bryn kycklingfiléerna i resten av olivoljan i en stekpanna med krossad vitlök, krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna på potatisen och rosta ca 20 minuter.
- Syrad lök: Skala och skiva löken. Blanda den med pressad citronsaft och salt.
- Ärt- och basilikakräm: Kokaupp grädden med ärterna och mixa dem släta tillsammans med basilikan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera de rostade grönsakerna med kyckling, syrad lök och ärt- och basilikakräm.
Lycka till
/Carina