Heta räkor med vitlök, saffran och tomat
4 portioner
Ingredienser:
- 4 port pasta
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd peppar
- 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
- 2 msk olivolja
- 1/2 g saffran
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 burk räkor i lake (à 580 g)
- 1/2 kruka gräslök
- 150 g sockerärter
Gör så här:
- Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
- Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Dela tomaterna.
- Fräs lök, vitlök och chili mjukt i olivoljan i en kastrull. Rör i saffranet och vinet och låt koka några minuter. Tillsätt tomaterna och vattnet och låt sjuda ytterligare några minuter.
- Låt räkorna rinna av. Hacka gräslöken.
- Dela sockerärterna på längden. Koka pastan 5 minuter i det kokande vattnet och låt sockerärterna koka med när det återstår 2 minuter av koktiden.
- Rör ner räkorna i tomatsåsen och låt dem bli varma.
- Häll av pastan och låt den rinna av. Servera med räksåsen och toppa med gräslöken.
Lycka till
/Carina