Carinas recept

Heta räkor med vitlök, saffran och tomat

Av Carina Andersson - 2015-03-15 21:32

  

Heta räkor med vitlök, saffran och tomat


4 portioner


Ingredienser:

 
  • 4 port pasta
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 burk räkor i lake (à 580 g)
  • 1/2 kruka gräslök
  • 150 g sockerärter

Gör så här:

  • Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Dela tomaterna.
  • Fräs lök, vitlök och chili mjukt i olivoljan i en kastrull. Rör i saffranet och vinet och låt koka några minuter. Tillsätt tomaterna och vattnet och låt sjuda ytterligare några minuter.
  • Låt räkorna rinna av. Hacka gräslöken. 
  • Dela sockerärterna på längden. Koka pastan 5 minuter i det kokande vattnet och låt sockerärterna koka med när det återstår 2 minuter av koktiden.
  • Rör ner räkorna i tomatsåsen och låt dem bli varma.
  • Häll av pastan och låt den rinna av. Servera med räksåsen och toppa med gräslöken.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards