Cannellonigratäng med kronärtskockssallad
4 portioner
Ingredienser:
Spenatblandning
- 600 g hackad spenat
- 340 g majskorn
- 130 g tapenade (paprika/zucchini/aubergine)
- 2 förp (à 125 g) mozzarella
- 250 g cannellonirör
Tomatsås
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 msk olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 500 g passerade tomater
- 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
- salt och peppar
- 1 tsk oregano
Sallad
- 390 g kronärtskockshjärtan
- 1 rödlök
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 msk olivolja
- 1 msk vatten
- 65 g ruccola
Gör så här:
- Tina spenaten.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i olivolja tillsammans med tomatpuré i en kastrull.
- Tillsätt tomaterna och buljongen. Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
- Spenatblandning: Krama ur spenaten och låt majsen rinna av. Blanda det med tapenaden.
- Dela mozzarellan och skär i skivor.
- Lägg pastarören i en ugnssäker form och häll över tomatsåsen. Lägg på spenatblandningen och avsluta med mozzarellan.
- Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Sallad: Dela kronärtskockorna i halvor. Skala och skär löken i skivor. Vispa ihop vinäger och senap i en stor salladsskål. Vispa droppvis ner olivoljan och vattnet till en dressing. Vänd ner kronärtskockorna, löken och ruccolan i dressingen.
- Servera pastagratängen med salladen.
Lycka till
/Carina