Kryddig biff med pico de gallosalsa
4 portioner
Ingredienser:
Kryddig biff
- 1 tsk lökpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk chilipulver
- 1 tsk oregano
- ca 500 g strimlad ryggbiff från älg
- 2 msk olja
Pico de gallosalsa
- 1 gul lök
- 3 tomater
- 1 kruka koriander
- saft från 1 lime (saft från 1 lime motsvarar 1 1/2 msk limesaft)
- 1/2 tsk salt
Avokadoröra
- 2 avokado
- 1 1/2 dl gräddfil
- 1 vitlöksklyfta
Tillbehör:
- 4 portioner ris
- 2 hjärtsallad
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Salsa: Skala lök, hacka den, tomater och koriander. Dela limen och pressa ur saften. Blanda allt i en skål och krydda med salt.
- Kryddig biff: Blanda alla kryddor.
- Avokadoröra: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet, mosa ihop det med gräddfil och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Ansa salladen.
- Kryddig biff: Stek köttet i oljan i en stekpanna ca 3 minuter och tillsätt kryddorna mot slutet av stekningen.
- Servera köttet med pico de gallosalsa, avokadoröra och sallad.
Lycka till
/Carina