Apelsinpannacotta
4 portioner
Ingredienser:
4 dl | grädde |
0,5 dl | strösocker |
1 st | apelsin, rivet skal av hela och saft från halva |
1 st | vaniljstång |
2,5 st | gelatinblad |
Garnering:
Romerska bågar med smak av apelsin
River apelsinskal
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, strösocker, rivet skal/saft från apelsinen i en panna. Skrapa märgen från vaniljstången i pannan, tillsätt även själva stången.
Låt gräddblandningen koka upp. Låt stå och dra ett tag. Fiska upp vaniljstången och kasta den.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen, rör ordentligt. Sila blandningen genom en sil och häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp ca 3 timmar.
Garnera med romerska bågar och apelsinskal strax innan servering.
Lycka till
Carina