Carinas recept

Apelsinpannacotta

Av Carina Andersson - 2015-03-01 15:35

  

Apelsinpannacotta


4 portioner


Ingredienser:

4 dl grädde
0,5 dl strösocker
1 st apelsin, rivet skal av hela och saft från halva
1 st vaniljstång
2,5 st gelatinblad

Garnering:

Romerska bågar med smak av apelsin

River apelsinskal


Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, strösocker, rivet skal/saft från apelsinen i en panna. Skrapa märgen från vaniljstången i pannan, tillsätt även själva stången.

Låt gräddblandningen koka upp. Låt stå och dra ett tag. Fiska upp vaniljstången och kasta den.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen, rör ordentligt. Sila blandningen genom en sil och häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp ca 3 timmar.

Garnera med romerska bågar och apelsinskal strax innan servering.



Lycka till

Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards