BBQ-biff med krämig sellerisallad
4 portioner
Ingredienser:
Sellerisallad
- ca 200 g rotselleri
- 1 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 dl riven prästost
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk söt senap
- 1 rött äpple
- 1/2 romansallad
Biff
- ca 600 g minutbiff
- 1 msk smör
- 200 g bbq-sås
- 1/2 dl vatten
Gör så här:
- Sellerisallad:Skala och skär rotsellerin i små tärningar. Stek dem i olivoljan i en stekpanna, salta och peppra. Låt svalna.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Sellerisallad: Blanda ost, crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar. Riv äpplet, vänd ner det och rotsellerin.
- Skär salladen grovt.
- Biff: Stek köttet i smöret i en stekpanna cirka 1 minut på varje sida. Salta och peppra försiktigt. Blanda ner BBQ-såsen och vattnet och låt det bli varmt.
- Servera köttet med sellerisallad, ris och romansallad.
Lycka till
/Carina