Carinas recept

Älgfärsbiffar med grönpepparsås

Av Carina Andersson - 2015-02-23 18:30

  

Älgfärsbiffar med grönpepparsås


4 portioner


Ingredienser:

500 gram älgfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk
2 msk kalvfond, konc
0,5 st gul lök
1 st ägg
1 tsk salt, knappt
2 krm nymald svartpeppar
 smör till stekning

Grönpepparsås:

1 st liten gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
2 dl grädde
2 msk 2-3 msk kalvfond, konc
2 msk brun maizenaredning
1,5 msk torkad grönpeppar, krossad
 salt att smaka av med

Tillbehör:

Ugnsrostad potatis,morötter,tomat och sockerärtor.


Gör så här:

  • Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter.
  • Tillsätt hackad lök, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs.
  • Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta. Flytta sedan över alla biffar till stekpannan.
  • Grönpepparsås: Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning. Koka upp under omrörning. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
  • Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter. Servera biffarna med ugnsrostad potatis och morötter,tomater och sockerärtor.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards