Vildsvinsfärs med smak av curry
4 portioner
Ingredienser:
Vildsvinsfärscurry
- 1 morot
- ca 500 g vildsvinsfärs
- 1 tsk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk röd currypasta
- 400 ml kokosmjölk
- salt
Sallad
- 200 g rättika
- 1/2 gurka
- 1 rödlök
- 1 lime
- 1 tsk olivolja
- peppar
Gör så här:
- Vildsvinsfärscurry:Skala och skiva moroten på snedden. Stek den med färsen i oljan i en stekpanna.
- Skala och riv vitlök och ingefära. Tillsätt currypastan och fräs någon minut.
- Blanda ner kokosmjölken, vitlöken och ingefäran och låt sjuda cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
- Koka nudlarna mjuka i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
- Sallad: Skala rättikan. Hyvla den och gurkan med en potatisskalare. Skala och skär löken i ringar och blanda allt. Pressa över saften från limen och ringla över olivoljan. Krydda med salt och peppar.
- Servera vildsvinsfärscurryn med nudlar och sallad.
Lycka till
/Carina