Leilas morotskaka
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl riven morot
Frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 g philadelhiaost
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant,24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.Prova med en sticka,den ska inte vara kladdig.Låt morotskakan svalna.
Frosting: Vispa alla ingredienser krämigt.Bred frostingen över morotskakan.
Lycka till
/Carina