Fläskfilé med persiljemorötter och hasselbackspotatis
4 portioner
Ingredienser:
Potatis
- 900 g potatis
- salt och peppar
- 1 msk olja
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 dl ströbröd
Morötter
- 3 morötter
- 1/2 krukar persilja
- 1 tsk smör
Fläskfilé
- ca 500 g fläskfilé
- 1 tsk hel rosé- eller svartpeppar
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 msk smör
Till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°C.
- Potatis: Skala och skär skåror i potatisen nästan ända ner. (Lämna en halv centimeter.) Pensla med oljan, salta och peppra. Strö över paprikapulver och ströbröd. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Morötter: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 15 minuter. Hacka persiljan. Häll av morötterna och vänd runt med smör och persilja. Salta och peppra.
- Fläskfilé: Skiva fläskfilén i två centimeter tjocka skivor. Mortla pepparn och blanda den med grädde, vatten och majsstärkelse.
- Stek köttet i smöret i en stekpanna några minuter på varje sida. Häll över gräddblandningen och låt koka några minuter.
- Till servering: Servera fläskfilén i såsen med hasselbackspotatis, sallad och morötter.
Lycka till
/Carina