Carinas recept

Lumaconi med ryggbiff och tomat

Av Carina Andersson - 2015-02-08 19:21

  

Lumaconi med ryggbiff och tomat


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port pasta (gärna lumaconi)
  • 1 rödlök
  • ca 150 g shiitakesvamp
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 burk körsbärstomater (ā 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 65 g babyspenat

Gör  så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och skiva löken. Ansa och dela svampen.
  • Bryn köttet i hälften av olivoljan i en gryta. Krydda med salt, peppar och timjan, lyft upp på en tallrik.
  • Bryn löken och svampen i resten av olivoljan i grytan. Blanda ner körsbärstomaterna, vattnet, buljongtärningen och sockret låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner köttet och låt det bli varmt.
  • Blanda ner pastan och spenaten i grytan och servera.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards