Carinas recept

Chili con carne med pimiento de padron

Av Carina Andersson - 2015-02-05 19:45

  

Chili con carne med pimiento de padron


4 portioner


Ingredienser:


4port ris eller annat gryn


400 g älgfärs

Chili

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 burkar hela tomater (ā 400 g)
  • 410 g stora kokta vita bönor
  • 410 g kokta kidneybönor
  • 1 morot

Vitlökskräm

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 100 g små gröna paprikor (gärna Pimientos de Padrķn)
  • 1 tsk olivolja
  • 4 små tortillabröd

Gör så här:

  • Chili con carne:Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
  • Bryn grönsakerna på hög värme i olivoljan i en stor gryta. Tillsätt kryddorna och fräs någon minut. Häll på tomaterna.Stek färsen. Låt koka ca 15 minuter.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Vitlökskräm: Skala och riv vitlöken och hacka persiljan. Blanda det med smetana. Smaka av med salt och peppar.
  • Chili con carne: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och riv moroten fint och vänd ner i chilin tillsammans med bönorna. Låt det koka upp.
  • Tillbehör: Stek pimientos i olivolja i en stekpanna, salta och peppra. Värm tortillabröden i en torr stekpanna på medelvärme.
  • Servera chili con carne med ris, vitlökskräm, tortillabröd och pimientos.

Lycka till

/Carina




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards