Carinas recept

Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm

Av Carina Andersson - 2015-02-05 19:34

  

Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm


4 portioner


Ingredienser:

 

Rostad majs

  • 3 sötpotatisar
  • 150 g majskorn
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Burgare

  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk smör

Avokadokräm

  • 2 avokado
  • 1 tsk olivolja
  • 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • 2 krm cayennepeppar

Till servering

  • 1 rödlök
  • 1/2 romansallad
  • 4 hamburgerbröd (gärna surdeg)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Rostad majs: Skölj och skiva sötpotatisen. Låt majsen rinna av.
  • Blanda potatis, majs, olivolja, salt och peppar. Häll ut i en långpanna och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Burgare: Blanda färsen med salt, peppar och paprikapulver. Forma till platta burgare.
  • Avokadokräm: Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur köttet. Mosa det med en gaffel tillsammans med olivoljan, pressad lime och -vitlök. Smaka av med salt och cayennpeppar.
  • Skala och skiva löken. Plocka loss bladen på salladen.
  • Burgare: Bryn burgarna i smöret i en stekpanna. Lägg dem på långpannan när det återstår ca 5 minuter av potatisens tid.
  • Till servering: Servera burgarna med bröden och alla tillbehör.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards