Carinas recept

Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs

Av Carina Andersson - 2015-01-25 19:03

  

Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs


4 portioner


Ingredienser:

Kalkon

  • 450 g kalkonfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamfrö

Sojasvamp

  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 3 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 4 port ris

Wasabimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabipasta

Gör så här:

  • Sojasvamp:Skala och skiva ingefäran i tunna skivor. Koka upp soja, ättikssprit, socker, ingefära och vatten. Ansa och klyfta svampen. Skala och skiva morötterna tunnt. Lägg ner svamp och morötter i sojalagen och koka upp. Dra av från värmen och låt stå och dra.
  • Ansa, dela och skiva purjolöken i tunna skivor. Vänd ner purjolöken i sojasvampen strax innan servering.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Wasabimajonnäs: Blanda majonnäs och wasabipasta.
  • Kalkon: Skär kalkonen i skivor. Bryn skivorna i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Sänk värmen och ringla i honung och soja, låt koka ihop. Strö över sesamfröna.
  • Servera kalkonen med svamp, wasabimajonnäs och riset.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards