Carinas recept

Spenatköttbullar i tomatsås med oregano

Av Carina Andersson - 2015-01-21 19:45

  

Spenatköttbullar i tomatsås med oregano


4 portioner


Ingredienser:

Tomatsås

  • 2 schalottenlökar
  • 1 kruka oregano
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • tomater 1 burk (à 400 g) hela skalade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 4 portioner ris

Spenatbullar

  • 1/2 påse bladspenat (à 400 g) fryst bladspenat
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 2 morötter
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här:

  • Tina spenaten till spenatbullarna.
  • Tomatsås: Skala löken, hacka den och oreganon. Fräs löken mjuk i olivoljan i en stekpanna. Rör ner tomatpuré, hela tomater, hälften av oreganon, socker och vinäger och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Spenatbullar: Blanda ströbröd med mjölk, ägg och kryddor, låt svälla ca 2 minuter. Rör ner senap och pressa i vitlöken.
  • Pressa ur vattnet från spenaten och blanda den med färs och ströbrödsblandningen.
  • Forma till bullar och bryn dem i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och häll över tomatsåsen. Låt sjuda ca 5 minuter.
  • Skala morötterna och fortsätt att hyvla med skalaren. Blanda morotsremsorna med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  • Servera spenatbullarna med resten av oreganon, morötter och ris.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards