Sötsur fläskytterfilé med ris
4 portioner
Ingredienser:
ca 500g fläskytterfilé
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk finriven ingefära
- 2 röda paprikor
- 250 g pak choi
- 4 port ris, gärna basmatiris
- 2 msk olja
- salt och peppar
- 2 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk sambal oelek
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk maizena majsstärkelse
Gör så här:
- Putsa och strimla köttet.
- Skala lök, vitlök och ingefära. Skär löken i tunna strimlor. Riv vitlöken och ingefäran. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och pak choi.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Bryn köttet i hälften av oljan i en stor stekpanna krydda med salt och peppar. Lägg det på en tallrik.
- Fräs lök, vitlök, ingefära, paprika och pak choi i resten av oljan i stekpannan. Vänd ner köttet.
- Blanda vatten, tomatpuré, socker, sambal oelek, vinäger och majsstärkelse. Häll det över köttet och låt puttra ihop ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med nykokt ris.
Lycka till
/Carina