Carinas recept

Sötsur fläskytterfilé med ris

Av Carina Andersson - 2013-10-05 19:34

  

Sötsur fläskytterfilé med ris


4 portioner



Ingredienser:

  • ca 500g fläskytterfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 röda paprikor
  • 250 g pak choi
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk maizena majsstärkelse

Gör så här:

  • Putsa och strimla köttet.
  • Skala lök, vitlök och ingefära. Skär löken i tunna strimlor. Riv vitlöken och ingefäran. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och pak choi.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Bryn köttet i hälften av oljan i en stor stekpanna krydda med salt och peppar. Lägg det på en tallrik.
  • Fräs lök, vitlök, ingefära, paprika och pak choi i resten av oljan i stekpannan. Vänd ner köttet.
  • Blanda vatten, tomatpuré, socker, sambal oelek, vinäger och majsstärkelse. Häll det över köttet och låt puttra ihop ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med nykokt ris.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards