Carinas recept
Kycklingstroganoff
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 550 g strimlad kycklingfilé
- 2 msk olja
- 2 tsk paprikapulver
- 1/2 dl tomatpuré
- 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 2 dl vispgrädde
- 1 röd paprika
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Bryn kycklingen i oljan i en stor gryta tills den börjar få färg. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den är mjuk. Strö paprikapulvret över kycklingen och rör ner tomatpurén, buljongen och grädden. Låt sjuda ca 10 minuter.
- Dela, kärna ur och tärna paprikan. Rör ner den i grytan och låt den bli varm.
- Servera stroganoffen med riset och gärna en sallad.
Lycka till
/Carina