Ostburgare med klyftpotatis
4 portioner
Ingredienser
- 600 g potatis
- 2 msk olja
- salt och peppar
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- ca 500 g nötfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 ägg
- 1/2 rödlök
- 2 tomater
- 1 kruka plocksallat
- 4 skivor ost
- ketchup
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
- Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Blanda dem med hälften av oljan, salt och peppar. Lägg potatisen på den varma långpannan. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen någon gång under tiden.
- Häll ströbrödet i en bunke, rör ner vattnet och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen tillsammans med salt, peppar och ägg. Forma till 4 platta burgare (för 4 port). Bryn burgarna i resten av oljan och låt dem steka med potatisen de sista 6 minuterna.
- Skala löken. Skär den och tomaterna i skivor. Plocka salladsbladen.
- Servera hamburgaren med sallad,tomat,lök,klyftpotatis och ketchup.
Lycka till
/Carina