Carinas recept

Ostburgare med klyftpotatis

Av Carina Andersson - 2013-09-29 19:46

  

Ostburgare med klyftpotatis


4 portioner



Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 kruka plocksallat
  • 4 skivor ost
  • ketchup

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
  • Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Blanda dem med hälften av oljan, salt och peppar. Lägg potatisen på den varma långpannan. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen någon gång under tiden.
  • Häll ströbrödet i en bunke, rör ner vattnet och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen tillsammans med salt, peppar och ägg. Forma till 4 platta burgare (för 4 port). Bryn burgarna i resten av oljan och låt dem steka med potatisen de sista 6 minuterna.
  • Skala löken. Skär den och tomaterna i skivor. Plocka salladsbladen.
  • Servera hamburgaren med sallad,tomat,lök,klyftpotatis och ketchup.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards