Carinas recept

Majskaka med svartrökt bog

Av Carina Andersson - 2013-09-26 19:37

  

Majskaka med svartrökt bog


4 portioner


Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 tsk strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 600 g fast potatis
  • 340 g majskorn
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 150 g rökt bog

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt salt och peppar.
  • Skala och riv potatisen fint. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen (direkt så att den inte mörknar) och majsen i smeten.
  • Smörj en långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port), med matfettet och häll i smeten.
  • Stek mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda gurkan med yoghurt,pressai vitlök, smaka av med salt och peppar.
  • Servera majskakan med gurkyoghurten och den rökta bogen.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards