Bondomelett med tomatsallad
4 portioner
Ingredienser:
- 1/2 purjolök
- 700 g tärnad potatis
- 150 g tärnat bacon
- 6 ägg
- 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 4 tomater
- 1/2 kruka persilja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Häll av och skölj potatisen, låt den rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
- Stek baconet tills det får fin färg i en stekpanna. Vänd ner purjolöken och låt den bli lite mjuk. Tillsätt potatisen och stek några minuter tills den blir varm.
- Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med salt och peppar.
- Häll äggsmeten över potatis, bacon och lök (om du har en stekpanna som klarar ugnsvärmen, välj annars en smord ugnssäker form).
- Sätt in pannan mitt i ugnen och stek ca 15 minuter eller tills smeten stelnat.
- Klyfta tomaterna och hacka persiljan. Vänd ihop tomater och persilja med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Servera omeletten tillsammans med tomatsalladen.
Lycka till
/Carina