Carinas recept

Bondomelett med tomatsallad

Av Carina Andersson - 2013-09-22 19:15

  

Bondomelett med tomatsallad


4 portioner



Ingredienser:


  • 1/2 purjolök
  • 700 g tärnad potatis
  • 150 g tärnat bacon
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Häll av och skölj potatisen, låt den rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  • Stek baconet tills det får fin färg i en stekpanna. Vänd ner purjolöken och låt den bli lite mjuk. Tillsätt potatisen och stek några minuter tills den blir varm.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med salt och peppar.
  • Häll äggsmeten över potatis, bacon och lök (om du har en stekpanna som klarar ugnsvärmen, välj annars en smord ugnssäker form).
  • Sätt in pannan mitt i ugnen och stek ca 15 minuter eller tills smeten stelnat.
  • Klyfta tomaterna och hacka persiljan. Vänd ihop tomater och persilja med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera omeletten tillsammans med tomatsalladen.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards