Carinas recept

Fläskkarré med bitig tomatsås

Av Carina Andersson - 2013-09-22 19:10

Fläskkarré med bitig tomatsås


4 portioner



Ingredienser:

  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 4 skivor fläskkarré

Så här gör du:

  • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och hacka löken. Skär tomaterna i tärningar och hacka persiljan.
  • Stek löken i hälften av oljan tills den får färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare en stund.
  • Rör ner vatten, crème fraiche, sambal oelek, socker, vinäger, tomater, och persilja. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek fläskkarrén i en het panna i resten av oljan ca 10 minuter. Salta och peppra och vänd dem då och då.
  • Servera karrén med tomatsåsen och bulgur.

Lycka till

/Carina




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards