Carinas recept

Stekt lax med ärtsås

Av Carina Andersson - 2013-09-17 19:36

  

Stekt lax med ärtsås


4 portioner



Ingredienser:

  • 900 g potatis
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 250 g ärter
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gurka

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Stek laxen i oljan tills den får fin färg, lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  5. Koka ärterna i mjölken med buljongtärningen några minuter.
  6. Mixa ärterna med mjölken till en slät sås med stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skala och skär gurkan i stavar.
  8. Servera laxen med ärtsås, gurka och potatis.

Lycka till

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards