Apelsinkycklingsallad
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 apelsiner
1 tsk svartpeppar
1 msk olja
2 dl pärlcouscous
1 kycklingbuljongtärning
300 g blandsallad
1 knippebladpersilja
10 cocktailtomater
1 avokado
8 chaminjoner,färska
1 passionsfrukt
Sås
4 dl créme fraiche
1 msk färsk basilika
1 nypa socker
salt
Gör så här:
Blanda peppar,salt,olja skalet och saften från en apelsin.Bred marinaden över kycklingen och låt stå cirka 1 timme.
Stek kycklingen mitt i ugnen på 200 g i cirka 20 minuter.
Koka couscous i vatten med buljong enligt anvisningen på förpackningen.Skölj i kallt vatten.
Häll en halv pressad apelsin över salladen.Skär grönsaker och frukter i önskad storlek och varva med sallad, cous cous och skivad kycklingfilé.
Blanda i hop ingredienserna till såsen.Smaka av med salt och låt den stå cirka 5 minuter före servering.
Servera eventuellt med ett gott bröd till.
Lycka till
/Carina