Carinas recept

Kantarellsoppa

Av Carina Andersson - 2013-09-12 19:25

  

Kantarellsoppa


4 portioner



Ingredienser

  • 1 liter färska kantareller
  • 1 st gul lök
  • 3 msk Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 1⁄2 msk konc kantarellfond
  • 2 dl Arla ekologisk vispgrädde
  • 1⁄2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.


Lycka till

/Carina



 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards